matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
kora:
log
2
sin60+log
2
tg30
28 sty 18:12
Janek191:
√
3
√
3
log
2
sin 60
o
+ log
2
tg 30
o
= log
2
+ log
2
=
2
3
√
3
√
3
1
= log
2
(
*
) = log
2
= − 1
2
3
2
28 sty 23:34
Eta:
√
3
√
3
sin60
o
=
, tg30
o
=
2
3
√
3
√
3
1
sin60
o
*tg30
o
=
*
=
2
3
2
1
to log
2
sin60
o
+log
2
tg30
o
= log
2
(sin60
o
*tg30
o
)= log
2
=
−1
2
28 sty 23:45