trygonometria
Klaudia: Oblicz bez użycia kalkulatora i tablic funkcji trygonometrycznych wartość wyrazenia:
| 1 | | 1 | | π | |
| + |
| gdy α= |
| |
| sin2α | | cos2α | | 8 | |
Proszę o pomoc
28 sty 17:28
ICSP: Sprawadź do wspólnego mianownika.
28 sty 17:30
Klaudia: | | 1 | |
to już wcześniej zrobiłam tylko mam problem co dalej = |
| |
| | sin2αcos2α | |
28 sty 17:34
ICSP: Pomnóż licznik i mianownik przez 4 a potem :
4sin2x*cos2x = (2sinxcosx)2 = (sin[2x])2
28 sty 17:38
Klaudia: dziękuje bardzo
28 sty 17:45