matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć równanie
karolina:
jak to obliczyć: −3x + 2xlnx= 0
28 sty 16:52
Patronus:
x(2lnx − 3) = 0 x = 0 lub 2lnx − 3 = 0 2lnx = 3
3
lnx =
2
x = e
3/2
28 sty 16:54
karolina:
Dziekuje slicznie
28 sty 16:56