Wykrees
Natalia: Może mnie ktoś sprawdzić

Mam problem z takim przykladem tylko tu muszę narysować wykres
mam y=x2+2x
Delta wychodzi mi 4
x1 wychodzi mi −2
x2 wychodzi mi 0
i tu mam jajwiększy problem bo p i q wychodzą mi takie same czy to jest możliwe
p i q = −1
Czy to możliwe
22 paź 19:32
Mateusz: x1 = −1 i x2 = −3 zle obliczyłaś miejsca zerowe Δ ok
22 paź 19:39
Mateusz: sory x
1= −2 a x
2 = 0 popatrzyłem na złe klawisze
22 paź 19:42
Natalia: A jeszcze mam pytanie bo jestem zielona z matmy

mam przykład Narysuj wykres funkcji:
x
2−6x−9
delta wychodzi mi 72 czyli pierwiastek który muszę podstawić w x1 to 6
√2 
Czy dobrze jest
wyliczona delta?
22 paź 19:49
Mateusz: tak wyciagamy czynnik przed znak pierwiastka i otrzymujemy 6√2 Δ jest dobrze
22 paź 20:03