matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz następujące granice ciągów i funkcji
Agnieszka:
Oblicz następujące granice: Lim x→
∞
= (
√
n
2
+3n−1
−n)
n+2
x→
∞
= (
)
2n−1
n−3
x
2
−x−2
x→−1=
x
2
−2x−3
−3
x→2
+
=
x
2
−4
28 sty 15:25
mtz:
W pierwszym wyszło mi : 3 w drugim : e
8
w trzecim : U−{3}{4} W czwartym −
∞
Proszę kogoś jeszcze o ponowne sprawdzenie wyników
Pozdrawiam
28 sty 16:21
mtz:
3
W trzecim oczywiście: −
4
28 sty 16:22