matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
em:
wyznacz zbiór wartości funkcji:
|x|
f(x) =
x
zak zapisać obliczenia? mogę udowodnić to poprostu podstawiając różne liczby?
22 paź 19:16
Eta:
D
f
= R\{0}
x
dla x >0 mamy f(x) =
= 1
x
−x
dla x <0 f(x)=
= −1
x
Zw
f
= {−1, 1}
22 paź 20:13