rozwiąż nierównosc:
lala30041: rozwiąż nierównosc:
g) −4x²+5x+9>0
h) 2x²+10x−12≤o
i) x²−8x>−16
j)3x²+x+5>0
k)−x²+7x+12≤0
l)−4x²+4x+3≤0
m)(x−√2) (x+√5)≥0
n)−3(x−1) (x−4)<0
o)−5(x+4)(x+2)≥0
28 sty 11:57
28 sty 12:05
lala30041: moze ktos jedno chociaz pokazac jak zrobic
28 sty 12:29
Lorak: przecież w linku masz rozwiązane krok po kroku
28 sty 12:32
5-latek: Kliknij sobie na niebieska strzalke przy przykladzie i masz rozwiazanie przykladu
28 sty 12:32
Hary:

−4x
2+5x+9>0
a=−4 b=5 c=9
Δ=b
2−4ac
Δ=25−4*(−4)*9
Δ=25+144
Δ=169
√Δ=13
28 sty 12:46
Hary: dawno nie robiłem ,funkcji kwadratowych, chyba dobrze jest
28 sty 12:47
J: Zły wykres i rozwiązanie. Gałęzie paraboli w dół bo a<0
28 sty 12:49