wykres funkcji przesun o wektor u(strzałęczka w prawo nad). napisz wzor otrzyman
lala30041: zad 6 str 277 mat. poznac zrozumiec
wykres funkcji przesun o wektor u(strzałęczka w prawo nad). napisz wzor otrzymanej funkcji oraz
odczytaj jej własnosci
a)f(x)=−8x
2 ,u=[3,0]
b)f(x)=1,25x
2 , u=[0,−2]
d)f(x)=2,3x
2, u=[
√3,−
√5]
28 sty 11:55
5-latek: Ja wiem
28 sty 12:58
wat: Przypomnij sobie jak rysuje się wykresy w funkcji kwadratowej, w postaci kanonicznej.
28 sty 13:00
wat: Dla przykładu. f(x)=(x−2)2+1
28 sty 13:00
5-latek: wat musisz napisac jej gotowca .bo ona jest noga z matmy
28 sty 13:01