pierwiastki równań
Wiesiu: x3−7x+6=0
x3−5x2+3x+9=0
jak wyznaczyć pierwiastki tych równań?
Proszę i dziękuję za pomoc
28 sty 11:26
Patronus:
Zgadnij jedno z rozwiązań a potem np metodą Hornera rozłóż na czynniki.
Do zgadywania wystarczy zwykle sprawdzić takie liczby 1, −1, 2, −2
28 sty 11:28
J: On już "tłucze " te przykłady od samego rana
28 sty 11:43
Wiesiu: zgaduję, zgaduję i zgadnąć nie mogę

jeden mi został ale nadal średnio rozumiem
28 sty 11:52
wat: Patrzysz dla jakiego x w(x)=0
28 sty 13:04