wykres trygonometria
damm: narysuj wykres funkcji w przedziale <−2π;2π>
1
y=
sinx
2
pytanko, jeżeli mamy liczby przed sinx tak jak tutaj to co robimy? czy w sytuacji jak mamy
ułamki a liczby całkowite zachowujemy się inaczej? jak jest z innymi przykładami, np.;
x
y=sin
2
y=√3sinx + cosx
28 sty 10:51
Aga1.:
1
Porównaj y=sinx i y=
sinx
2
28 sty 10:54
Aga1.:Porównaj
x
y=sinx i y=sin
2
28 sty 10:56
damm:
1
ten pierwszy jest po prostu węższy o
, a tak czysto hipotetycznie, gdyby zdarzyło się,
2
x
że mielibyśmy y=3sinx? z kolei ten y=sin
jest hmm
2
28 sty 11:00
damm: dobra już rozumiem sytuacje gdy mamy liczbę przed "sinx".