narysuj wykres funkcji f(x)=( |sinx|+sinx)cosx
sincos: narysuj wykres funkcji f(x)=( |sinx|+sinx)cosx. podaj zbiór wszystkich wartości parametru m,
dla których równanie (|sinx|+sinx)cosx=m ma w przedziale <−2π,2π> dokładnie 4 rozwiązania.
28 sty 10:13
Aga1.:

Gdy sinx≥0 to f(x)=2sinxcosx=sin2x
gdy sinx<0
to
f(x)=(−sinx+sinx)cosx=0
Prosta niebieska ma z różowym wykresem 4 punkty wspólne, gdy m....
dokończ
28 sty 10:51
sincos: właśnie nie bardzo wiem jak to wyznaczyc. i skad ta prosta niebieska się wzięła?
28 sty 11:28