matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szybkie pytanie
iyam:
Czy sin(x
3
) * 2x
3
= 2sin(x
6
)?
28 sty 09:18
J:
Oczywiście, że NIE ! Tu masz iloczyn dwóch funkcji: f(x) = sin(x
3
) oraz g(x) = 2x
3
28 sty 09:32
iyam:
Tak myślałem, dziękuję
28 sty 09:41