matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
moduły
....:
jak mam tak: 3|2x+1| − 3|x+1|=0 to mogę to podzielić obustronnie przez 3?
27 sty 22:32
Janek191:
Tak
27 sty 22:33
....:
dzieki
27 sty 22:35
Aga1.:
I2x+1I=Ix+1I 2x+1=x+1 lub 2x+1=−x−1 dokończ
27 sty 22:39