rozklad poisona
Szops: zmiena X ma rozkład poisnoa przy czym λ=2 . obliczn
P(X<3)
P(X>5)
P(1≤X<4)
27 sty 21:00
daras: taki on Poisnop jak ty szops
27 sty 21:00
Szops: i po co piszesz jak nie dajesz rozwiązania ?
27 sty 21:18
sushi_ gg6397228:
wzór znasz ?
podstawienie do wzoru jest na poziomie 6 klasy SP, wiec dla Studenta nie powinno to sprawiać
żadnego problemu z szybkim rozwiązaniem tego zadania
27 sty 21:22
Szops: wlaśnie i nie wiem co za co podstawić możesz pomóc ?
27 sty 21:25
sushi_ gg6397228:
to zapisz jak wyglada wzór
27 sty 21:27
27 sty 21:31
Szops: λ=n*p
27 sty 21:32
sushi_ gg6397228:
jaki to jest typ rozkladu −−> ciągły czy punktowy ?
27 sty 21:33
Szops: mam tylko napisane że jest to rozklad poisona
27 sty 21:34
sushi_ gg6397228:
to tak samo jak zapytam o "2k+4"
liczba "2k+4" jest parzysta czy nieparzysta−−> i dostanę odpowiedź mam tylko zapisane
szukamy w "teorii" podanej na zajęciach jaki to jest typ rozkladu, bo inaczej " nie ruszysz" z
podobnymi zadaniami
27 sty 21:37
Szops: ale ja mam wydrukowane zadanie i jest takie polecenie zmienna losowa X ma rozklad poisona orz
czym λ=2/ oblicz
= P(x<3)
i kolejne pod punkty
27 sty 21:40
sushi_ gg6397228:
bo prowadzący, zakłada że leniwy Student ruszy mózgiem i poszuka we wcześniejszych
materiałach rodzaje rozkładów i będzie wiedział czy to jest punktowy czy ciągły;
zawsze można się zapytać wujka google jaki to jest typ
27 sty 21:42
Szops: jest rozkald ciągły
27 sty 21:49
27 sty 21:59
Szops: wiem że istnieje wikipedia, jeżeli chcesz pomóc to wstaw rozwiązanie a nie marudisz a potem i
tak nic z tego nie ma
28 sty 07:42
daras: Szops może warto cofnąć się do podstawóki i sobie powtórzyć parę rzeczy, bo masz luki
a ja rozwiązań NIE DAJĘ bo o nie NIE PROSIŁEŚ
28 sty 09:22