matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lagarytm
Kris:
łatwe zadanko z logarytmów ale nie wiem jak zrobić pomoże ktoś? log (
√
2
/2) 8=? to w nawiasie to podstawa logarytmu
27 sty 20:45
Mila:
z def.
√
2
(
)
p
=2
3
2
2
−
1
2
p
=2
3
−1
p=3
2
−p=6 p=−6
27 sty 20:51