funkcja
rina:

jak narysowac ta funkcje?
27 sty 20:15
rina: pomozcie
27 sty 20:27
Radek:

y=|x
2−1|
27 sty 20:31
rina: a jak pozbyles sie pierwiastka?
27 sty 20:34
Radek:
z definicji wart bez √x2=|x|
27 sty 20:38
Jędruś: najpierw dziedzina 1−x
2≥o

!
wyjdzie −1≤x≤1 prawda ?
27 sty 20:51
Mila:

D:
1−x
2≥0
(1−x)(1+x)≥0⇔
x∊<−1,1>
f(x)=
√1−x2 to półkole
27 sty 21:30
Mila:
Radek, tak nie wolno, zmieniasz funkcję, to nie jest równanie.20:31 źle!
27 sty 22:58
Maslanek: Raczej coś bliżej półelipsy
27 sty 23:01
27 sty 23:02
Saizou:
majac juz wyznaczana dziedzine zakladam ze y>=0 i teraz moge podniesc obustronnie do kwadratu
uzyskujac y2=1−x2 a to jest rownanie okregu, ale pamietamy o dziedzinie i zalozeniach zatem
tylko pozostaje polkole w 1 i 2 cwiartce
27 sty 23:05