matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykesy funkcji
xXx:
|x − 4|| − |x|
Jak Sporządzić wykres f(x) =
x − 2
27 sty 19:39
Ada:
I x−4≥0 ⋀ x≥0 x≥4 x∊[4,
∞
)
x−4−x
−4
f(x)=
=
− funkcja homograficzna
x−2
x−2
II x∊[0,4)\{2}
−x+4−x
−2x+4
x−2
f(x)=
=
=−2
=−2
x−2
x−2
x−2
III x∊(−
∞
,0)
−x+4+x
4
f(x)=
=
x−2
x−2
27 sty 20:15