z
z: jak zmienic kN/m3 na g/cm3
27 sty 18:16
z: chodzi o ciezar obejtosciowy na gestosc objetosciowa
27 sty 18:16
z: ?
27 sty 18:26
z:
27 sty 18:56
+-:
N jest jednostką siły
g jest jednostką masy
G jest jednostką siły
ciężar to siła
| | kgm | | 1000*100 | g*cm | |
1N=1 |
| =1 |
|
| =105dyn
|
| | s2 | | s2 | s2 | |
| | gcm | 1*981 | |
Siła 1G= |
|
| =981dyn
|
| | s2 | 1 | |
| | kN | | 1000*1000 | | G | | 1 | | G | | G | |
1 |
| ≈ |
| |
| = |
| |
| ≈0,1019 |
| |
| | m3 | | 9,81*1003 | | cm3 | | 9,81 | | cm3 | | cm3 | |
27 sty 20:32