ccc
Klaudia18: Proszę o sprawdzenie. dwie zmienne...
f(x,y)=x
2−4xy+y
2+8y
2−3y+6
f'x=2x−4y
f''xx=2
f'y=−4x+2y+16y−3
f''yy=2+16=18
f''xy=−4
f''yx=−4
no i mam że x=2y
| | 3 | |
następnie podstawiam i y= |
| nie wiem jak punkty wyznaczyć ... Proszę o pomoc |
| | 10 | |
27 sty 18:08
zawodus: rozwiąż układ równań

znasz metodę analizy funkcji dwóch zmiennych, a nie umiesz rzeczy z gimnazjum

!
27 sty 18:10
Klaudia18:
jak byś zauważył to juz napisałam ile to się równa kolego ...
27 sty 18:17
Klaudia18: ja nie wiem co zrobić dalej .... bo zawsze w takich zadaniach miałam P1 bądź P1 P2
27 sty 18:18