objętość ostroslupa
Jot:
Wysokość ostrosłupa prawidłowego wynosi 4, a promień okręgu wpisanego w jego podstawę jest
równy 2. Oblicz objętość tego ostrosłupa jeżeli jego podstawą jest sześciokąt.
Podpowie ktoś jak zacząć?
27 sty 17:57
5-latek: | a√3 | |
| =2 bo promien okregu wpisanego w szesciokat foremny jest rowny wysokosci trojkata |
| 2 | |
rownobocznego .
wylicz z tego a majac a wylicz pole szesciokata foremnego bedzie to pole podstawy
a objetosc to P
p*H
28 sty 01:25
J: | | 1 | |
Drobna korekta  Objętość V = |
| P p*H. "5−latek",chyba późna pora i zmęczenie  |
| | 3 | |
28 sty 06:10
5-latek: | | 1 | |
Tak tak masz racje ma byc V= |
| P p*H . |
| | 3 | |
A zmeczony bylem naprawde

Dziekuje za poprawienie bledu .
28 sty 09:39
J: 
Ten nie robi błedów,kto nic nie robi
28 sty 09:40
5-latek: A swoja droga ciekawe czy to rozwiazal ?
28 sty 09:40
J: Miał/ła "kawę na ławę", no ale kto wie ?
28 sty 09:42