matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jednokładność
klaudik18:
Dana jest funkcja y=f(x). Wykres funkcji g jest obrazem wykresu O(0,0) funkcji f w jednokładnści J
O
S
. Wyznacz wzór funkcji g wiedząc, że O(0,0) oraz: a) f(x)= −2x
2
, s=−
1
2
b) f(x)=
1
3
x
2
, s=3
x−2
c) f(x)=
, s=−1
x
x
d) f(x)=
, s=
1
2
x+1
27 sty 17:35
klaudik18:
jak to rozwiązać
pomooocy
28 sty 15:53
klaudik18:
jak to rozwiązać
pomooocy
28 sty 15:53
klaudik18:
jak to rozwiązać
pomooocy
28 sty 15:55
klaudik18:
jak to rozwiązać
pomooocy
28 sty 16:02
klaudik18:
jak to rozwiązać
pomooocy
28 sty 16:04
klaudik18:
jak to rozwiązać
pomooocy
28 sty 16:08