Pilne ,oblicz
monika: −6+3π przez −6
27 sty 17:31
J: A jakbyś Ty to liczyła ?
27 sty 17:32
5-latek: | −6+3π | | −6 | | 3π | |
| = |
| + |
| = policz dalej |
| −6 | | −6 | | −6 | |
28 sty 01:31
monika: mi się wszystko miesza bo w tych zaocznych szkołach nie maja czasu na tłumaczenia no ja bym
napisała 3π przez 12 bo minus z minusem to + sama już nie wiem
28 sty 11:43
monika: sama nie wiem za co mam się zabrać pomocy
28 sty 11:45
J: Nie.
| −6 | | 3*π | | π | | π | |
| = 1 oraz |
| = |
| (skrócono ułamek przez 3 ) = − |
| |
| −6 | | −2*3 | | −2 | | 2 | |
28 sty 11:46
monika: to miedzy 3 a π to razy?
28 sty 17:10
J: Tak.To symbol mnożenia.
28 sty 17:11
monika: rozumiem ze skrócono ten ułamek przez 3ale tak wogóle skąd wzielo się to −2 u dołu?
28 sty 17:21
J: Popatrz na post: 11:46
28 sty 17:26
monika: no tak było 3π rozpisano na 3razy π a to −6 rozpisano na −2 razy 3 i skrócono przez 3? dobrze
rozumiem
28 sty 17:33
J: Tak
28 sty 17:34