matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadać monotoniczność ciagów
Tomek1992:
an= (n
2
− 1) / (n
2
+1) zbadaj monotonocznosc ciagu an= n do kwadratu minus jeden dzielone przez n do kwadratu plus jeden oraz an=(2(n)
2
− n / (2(n
2
) +3 n)
27 sty 17:30
5-latek:
(n+1)
2
−1
a) a
n+1
=
= policz
(n+1)
2
+1
Potem a
n+1
−a
n
i analiza
28 sty 01:34