matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jj
kaska:
jak to rozbic
√
45
=
√
20
=
√
242
=
√
180
=
√
108
=
√
423
=
√
175
=
22 paź 17:08
grus-grus:
pomyśleć i policzyć,to co pod pierwiastkiem ,zapisać jako iloczyn np.:
√
45
=
√
9*5
=3
√
5
22 paź 17:19
darek:
√
20
=
√
4*5
= 2
√
5
itd.
22 paź 17:28