Oblicz
Ona: Oblicz pochodną:
| | 1 | | 1 | |
y=√13x+8 y'= |
| (√x)'= |
| |
| | 2√13x+8 | | 2√x | |
13x+8 ≥ 0
13x ≥ −8
Pomoże ktoś ?
27 sty 16:58
wredulus_pospolitus:
y' −−−− źle ... brak pochodnej wnętrza
27 sty 17:00
ICSP: To jest funkcja złożona
| | 1 | |
y' = |
| * (13x + 8)' = ... |
| | 2√13x + 8 | |
27 sty 17:01
Ona: powinno być jeszcze w y' całość x13
27 sty 17:02
Ona: | | 1 | |
y'= |
| x 13 to jest poprawny zapis dla y' |
| | 2√13x+8 | |
27 sty 17:03
ICSP: a ten drugi x to jest znak mnożenia ?
27 sty 17:05
Ona: dokładnie tak
27 sty 17:08
27 sty 17:09
Ona: Tylko co dalej ?
27 sty 17:13
J: Nic. Miałaś obliczyć pochodną.
27 sty 17:31
Ona: Nie umiem, dopiero się ucze...
27 sty 17:44
J: No przecież już obliczyłaś ( z niewielką pomocą)
27 sty 17:45