pochodna
karolina: przebieg zmienności funkcji fx= −19 x3 (x−4) mógłby mi ktoś to rozwiazać byłabym bardzo
wdzięczna
27 sty 15:39
wredulus_pospolitus:
procedurę znasz
27 sty 15:44
karolina: zmam ,ale nie potrafię narysować i nie wiem jaka pochodna z tego wyjdzie
27 sty 15:49
wredulus_pospolitus:
to napisz nam swoje obliczenia
pomożemy
27 sty 15:49
karolina: D=R, lim x3(−19 −{xx2− 4x2 =nieskon. (nie wiem czy to dobrze tak zrobiłam )
27 sty 16:04
J: Miałaś policzyc pochodną.
27 sty 16:09
karolina: −13x3 −x , w ten sposób?
27 sty 16:16
karolina: ale to co zrobiłam też jest potrzebne przecież, tylko nie wiem czy ja dobrze to zrobiłam bo
takiego dziwnego przykładu jeszcze nie miałam
27 sty 16:17
karolina: sorki tan do potegi 2 powinno być ,nie zauwazyłam
27 sty 16:20
J:
Spróbuj terz policzyć pochodną.
27 sty 16:54