matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciągu
dott90:
oblicz granicę ciągu:
2
2n
+ 3
n
− 8
a
n
= (
)
8
4
n
+ 2
n
− 1
doszedłem do czegoś takiego:
3
n
8
1 +
−
4
n
4
n
lim(
)
8
2
n
1
1 +
−
4
n
4
n
ale co dalej?
27 sty 15:29
ICSP:
→ 1
8
= 1
27 sty 15:32
wredulus_pospolitus:
no i to w sumie koniec
1
(
)
8
−> 1
8
= 1
1
27 sty 15:33