F.kwadratowa
czarnamagia: Na rysunku obok znajduje się fragment wykresu pewnej funkcji kwadratowej.a) Znajdź wzór tej
funkcji w postaci ogólnej.b) Wyznacz najmniejszą i największą wartość tej funkcji w przedziale
−3; 4.c) Znajdź długość odcinka WP.
ramiona skierowane są do góry, W=(1;−2)
m. zerowe to x=0 i x=2
27 sty 14:42
J: f(x) = ax
2 + bx +c
1) y(0) = 0
2) y(2) = 0
Z tych trzech równań wyznaczysz a,b,c
27 sty 15:00
marietta69: C=0
Dalej nie wiem:−\
27 sty 16:14
czarnamagia: ?
27 sty 17:20
J: 2) a*4 +b*2 + 0 = 0
3) b = −2a
27 sty 17:28