wykres funkcji f(x)=a/x
najkolo: 1.Oblicz odległość między punktami przecięcia prostej y=2x z hiperbolą y=2/x?
2. Oblicz a, jeśli wykres funkcji f(x)=a/x przecina prostą y=x w punktach P1, P2, a odcinek
P1P2 ma długość a)4√2, b)8
27 sty 14:17
wredulus_pospolitus:
na jakim poziomie jesteśmy

styczne potrafimy wyznaczać
27 sty 14:19
najkolo: już nie potrzebne, znalazłem tutaj te zadania, dzięki za chęć do pomocy
27 sty 14:31
najkolo: a nie wybacz, drugiego zadania nadal nie mam
27 sty 14:33
najkolo: poziom wg mnie bardzo niski, a stycznych chyba nie potrafię
27 sty 14:43