matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
ja:
wyznacz trzeci,czwarty ,piąty wyraz ciągu określonego wzorem rekurencyjnym: a
1
=5,a
n+1
=
√
a
n
27 sty 13:58
Janek191:
a
1
= 5 a
n + 1
=
√
a
n
więc a
2
=
√
a
1
=
√
5
a
3
=
√
a
2
=
4
√
5
a
4
=
√
a
3
=
8
√
5
a
5
=
√
a
4
= 5
1
16
28 sty 23:45