wyznacz wartości parametru m
ania: wyznacz wartości parametru m, dla których zbiorem wartości funkcji f jest przedział (−
∞,1>
f(x)=−x
2−2mx+m−1
proszę o pomoc
27 sty 12:06
Radek:
x2−2mx+m−1≤−1
rozwiąż
27 sty 12:08
5-latek: Pytanie nr 1
Co to oznacza ze zbiorem wartosci tej funkcji jest ten przedzial ?
27 sty 12:08
ania: że ramiona paraboli są skierowane w dół , a największą wartością funkcji jest 1
27 sty 12:09
J: | | −Δ | |
Zatem musi być: yw = 1 , a yw = |
| |
| | 4a | |
27 sty 12:18
5-latek: Fajnie ze poprowadziles dalej
J bo ja musialem wyjsc do rodzicow .
mama jest po zabiegu i musze sprawdzic co sie dzieje .
Ale ciekawy jestem czy Ania dokonczyla to zadanie czy moze juz po sprawdzianie
27 sty 13:32
J: Sądząc po ostatnim jej poście, to chyba się coś orientuje,więc może sobie poradziła sama
27 sty 13:42
5-latek:
27 sty 13:48