matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Legenda /- to jest wartość bezwzględna
Aga:
1
3
Wartość wyrażenia [ /−
√
2
/+(−2)
3
: / −1
/] *
√
16
= jest równa
4
5
22 paź 16:23
grus-grus:
1
8
1
=(
√
2
−8:(−
))*4=(
√
2
+5)*4=
√
2
+20
4
5
4
22 paź 18:06