pochodą:y'=|x-1/x|^{x}
oblicz: y'=|x−1/x|x
27 sty 00:03
ICSP: ale ona już jest policzona
Masz policzyć druga pochodną ?
27 sty 00:05
oblicz: to nie nawiasy tylko wartość bezwzględna
27 sty 00:10
oblicz: tak druga pochodną
27 sty 00:11
ICSP: Rozpisanie na dwa przypadki powinno załatwić sprawę wartości bezwzględnej.
Dalej już prosto bo :
| | 1 | |
(x − |
| )x = ex * ln(x − 1/x) |
| | x | |
27 sty 00:19
oblicz: a czemnu nie jest :
(x−1x)x*ln(x−1x)
27 sty 00:29
ICSP: [ax]' = ax * lna wtedy gdy a jest niezależne od x.
27 sty 00:43