matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną
pochodna:
(tg(x)−1/x
2
+c)
a
26 sty 23:55
ICSP:
po a ? po c? po x ?
27 sty 00:08
oblicz:
po x
27 sty 00:11
ICSP:
1
1
= a*(tg(x) −
+ c)
a−1
* (tg(x) −
+ c)' =
x
2
x
2
1
1
2
= a*(tg(x) −
+ c)
a−1
* (
+
)
x
2
cos
2
x
x
3
27 sty 00:22