Proszę o pomoc
Homej: Kto potrafi to rozwiązać i wytłumaczyć błagam:
11 + logx = (5 + logx)(1 − logx)
Błagam o pomoc z góry dzięki
26 sty 22:24
sushi_ gg6397228:
podstaw sobie log x= t + załozenia
i masz rownanie kwadratowe do liczenia
26 sty 22:25
Homej: zrobiłem tak ale co dalej?
26 sty 22:43
sushi_ gg6397228:
trzeba podac odpowiedz, ile wynosi "x"
26 sty 22:44
Homej: no t1 mi wyszło −2 a t2 = −3
26 sty 22:46
Homej: czyli co x = 1/100 lub 1/1000 czy jak?
26 sty 22:47
sushi_ gg6397228:
zgadza sie
26 sty 22:49
Homej: ok thk
26 sty 22:52