Help my
Aga: Wartość wyrażenia
√81−
3√125:
√225= jest równa
22 paź 15:59
Bogdan:
ile to jest:
√81 ?
3√125 ?
√225 ?
22 paź 16:03
Aga:
9
5
15
22 paź 16:04
Aga: ale jak to zrobić
22 paź 16:04
Bogdan:
Po prostu trzeba wykonać rachunki.
22 paź 16:08
rysiek: √81−3√125:√225= 9−5:15=9−5*1/15 = 9−5/15=9−1/3= 8 2/3
22 paź 16:13
Aga: dzięki
22 paź 16:17
Bogdan:
rysiek − podając gotowca nie dałeś szansy Adze samodzielnie wykonać obliczenia, taka
pomoc tylko przynosi szkodę.
22 paź 16:19
Aga: wiesz co Bogdan jakbym wiedziała jak to zrobić to bym nie pisała
22 paź 16:28
rysiek: pokazujac komuś na jednym przykladzie jak sie to rozwiazuje uczy sie kogos rozwiązac nastepne
podobne dzialanie i rozwiazania go samodzielnie i poprawnie
22 paź 16:36
Bogdan:
| | 3√125 | | 5 | |
Bez przesady, co jest trudnego w działaniu √81 − |
| = 9 − |
| ? |
| | √225 | | 15 | |
22 paź 16:39
rysiek: no wiesz dla niej widocznie moze byc trudne
22 paź 18:38