Oblicz granicę:
Józek: Oblicz granicę (Reguła de l'hospitala )
lim
x−>nieskończoności
| | lnx | | (lnx)'*x−lnx*(x)' | | 1x*x−lnx | | 1−lnx | |
( |
| )'= |
| = |
| = |
| |
| | x | | x2 | | x2 | | x2 | |
powinno wyjść zero, i nie wiem gdzie mam błąd.
26 sty 21:10
zombi: Jeszcze raz de 'hospital
26 sty 21:17
Godzio:
Może dlatego, że źle stosujesz ?
| | lnx | | (lnx)' | | 1 | |
lim |
| = lim |
| = lim |
| = 0 |
| | x | | x' | | x | |
26 sty 21:18
Józek: już wiem co mam źle.
26 sty 21:18
ICSP: a może zamiast błędnie iterować Hospitala zastosujesz go raz a poprawnie ?
26 sty 21:19