matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tożsamosc trygonometryczna
losiu09:
udowodnij tożsamosc :
sin x
1 − cosx
=
1+cos x
sin x
26 sty 20:27
agulka:
sinx
sinx*(1−cosx)
sinx(1−cosx)
L=
=
=
=
1+cosx
(1+cosx)(1−cosx)
1−cos
2
x
sinx(1−cosx)
1−cosx
=
=
=P
sin
2
x
sinx
26 sty 20:35
losiu09:
dzieki
26 sty 20:37