matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamości trygonometryczne
losiu09:
1 )
1
1+ cosx
=
1
sin
2
x
−
1
sinx
* ctgx
26 sty 20:23
losiu09:
udowodnij tożsamosc :
1
1
1
=
−
*ctgx
1+ cosx
sin
2
x
sin x
26 sty 20:25
5-latek:
cosx
ctgx=
sinx
26 sty 20:27
Kaja:
1
1
cosx
1
cosx
P=
*
=
−
=
sin
2
x
sinx
sinx
sin
2
x
sin
2
x
1−cosx
1−cosx
1−cosx
1
=
=
=
=
=L
sin
2
x
1−cos
2
x
(1−cosx)(1+cosx)
1+cosx
26 sty 20:28
losiu09:
1 − cos x
no dobrze ale co dalej . dochodze do
1−cos
2
x
26 sty 20:31
losiu09:
a ok dzieki
26 sty 20:31