Ciągłość funkcji wielu zmiennych
ZMC: Proszę bardzo pomóc, mam egzamin jutro((
Obliczyćpochodne cząstkowe i zbadać ciądłość:
| | ⎧ | 1 gdy (x,y)≠0 | |
| 1.f(x,y)= | ⎨ | |
|
| | ⎩ | 0 gdy (x,y)=(0,0) | |
| | ⎧ | u{xy} {x2+y2} gdy (x,y)≠(0,0) | |
| 2. | ⎨ | |
|
| | ⎩ | 0 gdy (x,y)=(0,0) | |
3.f(x,y)=
√x2+y2 w (x
0,y
0)=(0,0)
4.f(x,y)=|x|+|y−x|
26 sty 20:16
ZMC: Proooosze bardzo o pomocy((((
27 sty 14:47
wredulus_pospolitus:
uhu ... ktos się szybko obudził
27 sty 14:49
28 sty 09:51
AS: Teraz tylko pół godziny.Dobranoc.
28 sty 11:43