Własności prawdopodobieństwa
Anna: Hej, bardzo potrzebuję pomocy z zadaniami:
Zad 1.
A, B⊂Ω oraz P(A')= 3/8, P(A∪B)= 3/4, P(B)= P(A\B). Wyznacz: P(B), P(A∩B), P(B\A), P(A∩B'),
P(A'∪B').
Zastanawiam się czy P(B)= P(A\B) to w ogóle możliwe? Tak nauczyciel dał na kartce.
Zad 2.
A, B⊂Ω oraz P(A)= 1/2, P(A∩B)= P(B'), P(A'∩B')= 1/6. Wyznacz: P(B), P(A∩B), P(A∩B'), P(B\A)
Baardzo proszę o pomoc.
26 sty 19:15
Anna: Dzięki, już sama doszłam o co chodzi
26 sty 22:07
Dziabong: Spoko, nie ma sprawy.
26 sty 22:11