matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
qaz:
Zad. Oblicz f`(x), jeżeli f(x)= ln(x
2
+
√
x
)
26 sty 17:49
Janek191:
f(x) = ln ( x
2
+
√
x
) ; x > 0
1
1
f '(x) =
*(2x +
) =
x
2
+
√
x
2
√
x
26 sty 19:04