zbiory
Jan: W układzie współrzędnych ( na oddzielnych rysunkach) zaznacz zbiory A∩B i B−A gdy
A= {(x,y): x∊R ⋀ y∊R ⋀ x2 + y2 ≤4x}
B= {(x,y): x∊R ⋀ y∊R ⋀ 12x + 12y ≥1 }
Który ze zbiorów A∩B i B−A jest wypukły?
26 sty 17:37
Jan: chodzi mi przede wszystkim o zbiór A, jak go narysować ?
26 sty 17:42
kika: (x−2)2+y2≤4 jest to koło o r=2 i S=(2,0)
26 sty 17:44
Jan: a pomogłabyś mi narysować zbiór B−A?
26 sty 17:53
kika: to jest wszystko ze zbioru B , które nie jest w A
26 sty 17:55
Jan: czyli jest to prosta bez jej końców ?
26 sty 17:58
kika:
26 sty 17:59