Takie tam ;)
MarcoPolo: mam pytanko takie, badam teraz monotoniczność i ekstrema funkcji
f(x)=xln2 x
f'(x) = ln2 x+ 2lnx
no i teraz muszę przyrównać do = 0
ln2 x+ 2lnx=0
no i tu się waham jak to zapisać...
pomożę ktoś?
26 sty 16:57
MarcoPolo: muszę drugą pochodną też wyznaczyć ?
26 sty 17:24
MarcoPolo: pomoże ktoś czy dalej ignore...
nie wiem czy z tej pierwszej pochodnej nie muszę pozbyć się kwadratu w ln
2x może ktoś to mi
wytłumaczyć

dzięki z góry pilne
26 sty 17:46
kika: lnx(lnx+2)=0
26 sty 17:54