Logarytm
Ygg: Co oznacza zapis log2 ?
W przykładzie: log2 2 + log2 5 + log 4 * log 5 = 1
Proszę o pomoc.
26 sty 16:11
Bogdan:
log2a = (loga)2
26 sty 16:20
Bogdan:
log4 = log22 = 2log2
26 sty 16:21
Bogdan:
a2 + 2ab + b2 = ...
26 sty 16:22
Ygg: Czy log4 * log5 równa się log4*5?
Nie bardzo wiem do czego odnosi się zapis a2 + 2ab + b2.
26 sty 16:28
Janek191:
( log 2 + log 5)2 = log2 2 + 2 log 2*log 5 + log2 5)
( log 2 + log 5)2 = (log 2*5)2 = (log 10)2 = 1 2 = 1
26 sty 16:42
Janek191:
( log 2 + log 5)2 = log2 2 + 2 log 2*log 5 + log2 5)
( log 2 + log 5)2 = (log 2*5)2 = (log 10)2 = 1 2 = 1
26 sty 16:42
Ygg: Dziękuję, już wszystko jasne
26 sty 16:58