Wyznaczanie funkcji liniowej
Tomek: Znajdź równanie funkcji liniowej o współczynniku kierunkowym równym 3 i przecinającej oś X w
miejscu równym −2
26 sty 15:26
Bogdan:
x0 = −2, y0 = 0, a = 3, y = a(x − x0) + y0
26 sty 15:29
Tomek: czyli b=6, a równanie wynosi y=3x+6
26 sty 15:49
J: Tak.
26 sty 15:50
Tomek: | | 2x−1 | |
oblicz granicę lim x→−1 |
| i określ dziedzinę tej funkcji |
| | 1−x | |
26 sty 16:18
5-latek: Student nie wstyd CI pytac o dziedzine
26 sty 16:21
Tomek: nie ,ponieważ wszyscy ludzie nie zależnie od wykształcenia są ludzmi ułomnymi, a jak ty jesteś
taki geniusz to podziel się swoją wiedzą a się nie wymądrzaj
26 sty 16:35
Tomek: jak tam 5−latek
26 sty 16:55
Tomek: granica −32 x należy R/ {1}
26 sty 17:29
Tomek: | | 2x−1 | |
oblicz granicę lim x→−1 |
| |
| | 1−x | |
odp.−
32 x ∍R/{1}
26 sty 17:37
Tomek:
| | 2x−1 | |
oblicz granicę lim x→−1 |
| |
| | 1−x | |
odp.−
32 x ∍R/{1}
26 sty 21:38