Wskaż liczbę ktora nie jest równa
Ewel_nana: Pomoże ktoś

wskaż liczbę która nie jest równa 3
5/2
A. 9
√3
B.
√35
c. 3
2,5
D. 1/3
−2/5
26 sty 14:28
daras: żadna
26 sty 15:59
Ewel_nana: a jak to udowodnić

ja mam wskazać którąś z tych liczb .
26 sty 16:04
ICSP: D
26 sty 16:16
5-latek: A powiedz co to jest 3 5/2
26 sty 16:19
Janek191:
Czy ta liczba to 352 ?
352 = 3212 = 32 * 312 = 9√3
26 sty 16:21
Janek191:
B. (
√3)
5 = (3
12)
5 = 3
52
C. 3
2,5 = 3
52
Odp. D
bo
| | 1 | |
( |
| ) − 25 = 3 25 ≠ 3 52 |
| | 3 | |
26 sty 16:25
zadanie Xx: tak to jest 352
26 sty 16:27
Ewel_nana: Dziękuje bardzo za pomoc
26 sty 16:37