matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz 14 kolejnych elementów ciągu
ppp47676:
Wyznacz 14 kolejnych elementów ciągu wiedząc, że pierwszy jest równy 2, drugi 5, a każdy
(An−2)*(An−1)
kolejny(3,4 i następne do 14) wyznaczany jest ze wzoru: An=
(An−2+An−1)
26 sty 13:26
J:
Podstwiwj do wzoru kolejno n=3; n=4; n=5 .... i obliczaj.
26 sty 13:28