matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka z funkcją trygonometryczną
Basia:
Oblicz: ∫sin
4
xdx=∫(sin
2
x)
2
dx= ∫(1 − cos2x/x)
2
dx= 1/4 ∫(1−2cos2x+ cos
2
2x) dx=
?
26 sty 13:23
daras:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2110.html
26 sty 13:29