monotoniczności i ekstrema lokalne funkcji
albert0897: Witam! Proszę jakąś dobrą osobę o wykonanie tych przykładów. Nie zależy mi na wytłumaczeniu bo
szczerze mówiąc mam mało czasu a dużo materiału do ogarnięcia

z góry dzięki !
wyznacz przedzialy monotoniczności i ekstrema lokalne funkcji
| | 2 | |
1. f(x) = |
| x3− x2 −12x− 4 |
| | 3 | |
| | 1 | |
2. f(x) = − |
| x3 + 2x2 + 21x − 2 |
| | 3 | |
3. f(x) = 2x
3 − 5x
2 −4x +10
26 sty 13:00
PW: Nie zależy Ci na wytłumaczeniu, ale chcesz "ogarnąć materiał"?
Chyba źle trafiłeś, tu raczej tłumaczymy niż piszemy gotowce.
26 sty 17:45